Facebook тества нов Timeline формат 01.11 | 16:17

В него постингите ще бъдат разположени в една колона

От Георги Георгиев

Гответе се за нова промяна на Facebook профила си. Timeline изгледът може скоро да претърпи сериозно преобразяване.

В момента социалната мрежа тества нов дизайн за страниците на профилите, в който всички постинги са поставени в една колона отляво. Всичко останало като ъпдейти на статуса, приятели, места, приложения и др. отиват отдясно, информира Mashable.

Сегашният Timeline формат с двуколонен изглед включва публикуването на постинги и от двете страни, което принуждава потребителите да непрекъснато да прехвърлят погледа си от едната към другата страна.

При появата на Timeline миналия декември мнозина се оплакаха, че подобно разположение е объркващо. Тогава бе създадена страница, озаглавена "Мразя FB Timeline и искам да го изключа възможно най-бързо". Към момента момента има 26 хиляди Like-a.

В новия си вид Timeline вече няма да разполага с вертикална линия, която разделя профила на две половини. Ироничното в случая е, че промяна тушира търсения в визуален ефект за линия на времето, коментират от Inside Facebook.

Друга промяна е, че модулите от дясната страна на страниците сега изглеждат по-малки от постовете (които запазват досегашните си размери). Така в новия Timeline се очертава да има празни петна, които до момента бяха заети от постинги.

Понастоящем най-голямата социална мрежа в света тества новия формат върху "малък процент от потребителите си".

Водещи

Най-четени