Facebook ще отразява Олимпиадата в Лондон 12.07 | 10:16

За целта социалната мрежа стана партньор с медийната корпорация NBC

От Георги Георгиев

Социална мрежа Facebook формира партньорство с притежаваната от Comcast щатска медийна компания NBCUniversal за отразяването на Олимпийските игри в Лондон това лято, информира Bloomberg.

Съгласно споразумението Facebook ще хоства страницата NBC Olympics, на която ще бъдат публикувани новини, резултати, снимкови галерии, любопитни факти и анкети, се казва в изявление на NBC. Потребителите, които харесат сайта, ще получат достъп до ексклузивно съдържание, коментират от медийния концерн, според който договорката с Facebook не е имала финансово изражение.

Наред с това NBC Olympics представиха timeline приложение на сайта си, през което потребителите да могат да споделят съдържание.

Отразяването на игрите от страна на NBC ще включва сегмент, в който ще влизат ежедневна анкета и т.нар. Talk Meter – нов инструмент, който ще позволи на посетителя да вижда какво казват останалите потребители за игрите, която ще стартират на 27 юли.

Партньорството между Facebook и NBC за пореден път подчертава засилващите се връзки между телевизиите и социалните медии. По време на зимната олимпиада във Ванкувър през 2010 г. NBC стартира Twitter Tracker, с чиято помощ бе създаден визуален интерфейс от съобщения за всяка една от спортните дисциплини.

Водещи

Най-четени