Galaxy S III се превърна в тотален хит 23.07 | 16:05

За по-малко от два месеца флагманът на Samsung е бил продаден в 10 млн. бройки

От Георги Георгиев

Несъмнено новият Galaxy S III на Samsung се очертава като един от хитовите смартфони, с които ще бъде запомнена 2012 г. От корейския мобилен производител обявиха, че продажбите на техния флагман вече са преминали границата от 10 млн. бройки за по-малко от два месеца след официалното му представяне в Лондон на 29 май тази година, предаде AFP.

Новината бе съобщена директно от президента на Samsung Джей Кей Шин, който я съобщи в неделя пред корейската новинарска агенция Yonhap News. Той обаче е отказал да предостави допълнителни данни за представянето на Galaxy S III.

"Това означава, че ежедневно са били продавани средно по 190 хиляди смартфона Galaxy S III. Така новият смартфон лесно изпревари своя предшественик Galaxy S II, който постигна същия резултат за пет месеца след пускането си", коментират от Yonhap News.

Въпреки сериозния успех Samsung все още не биха могли да се сравняват с прекия си конкурент Apple, които само за първите три дни от пускането на iPhone 4S на 14 октомври отчетоха 4 млн. продадени бройки.

Пред декември 2011 г. Samsung се похвалиха, че са продали близо 300 млн. мобилни устройства в световен мащаб. През последните месеци корейският гигант успя да задмине финландската Nokia и така да се превърне във водещия производител на мобилни устройства в света.

Най-четени