General Motors изтегля половин милион автомобила поради дефект 23.06 | 11:44

Дефект в модела „Шевролет круз“ може да предизвика възпламеняване на двигагеля

От Георги Георгиев

Щатският автомобилен концерт General Motors ще изтегли малко над 475 хиляди свои автомобила от модела "Шевролет круз", съобщава Reuters, цитирана от Econ.bg. Причината е в дефект, който може да предизвика възпламеняване на двигателя поради възможността за задържане на запалими течности в него.

Изтеглянето на продукция ще засегне моделите , произведени между септември 2010 г. и май 2012 г. в завода на конерна в Лордстаун, Охайо. Три страни са най-широко обхванати от мярката – 413 418 хиляди коли ще бъдат изтеглени от американския пазар, 61 299 от канадския и едва 701 от израелския.

От компанията уточняват, че моделите на "Шевролет круз", които са сглобени в други предприятия, нямат същия дизайн и поради това не се налага изтеглянето им. Същевременно обаче 10 хиляди автомобила, които са продадени от дъщерната компания на General Motors – Holden, може да имат дефекти. От Holden ще извършат подробен преглед и анализ на ситуацията, уточни говорител на General Motors.

От концерна посочиха, че няма налични данни за катастрофи или инцидент, довели до нараняване, поради наличния дефект.

Собствениците на дефектния модел ще бъдат известявани от средата на юли, като поправката на дефекта ще отнеме едва половин час, заключват от автомобилния производител.

Водещи

Най-четени