Google анонсира изключително полезен часовник 24.06 | 19:59

Въпросният е в помощ на медицината

От Ивайло Коралски

Google разкри пред света нов уеръбъл, който определено няма да може да се състезава по популярност с Apple Watch, но може да бъде не по-малко полезно устройство.

Разработен от Google X (дивизията за изследвания на компанията), експерименталното за момента устройство е насочено най-вече към медицинския пазар. "Часовникът" следи не само основни статистики (пулс, сърдечна дейност и температура), но и променливи на средата, в която се намира човек – светлина, ниво на шум и др.    

Устройството на Google може да се превърне в голям плюс за хората, заминаващи се с научноизследователска работа. Да позволи на доктори да получават важна информация за техните пациенти в реално време и при различни условия.

"Исторически погледнато, докторите правят всичко, докато пациентите просто се събличат или лягат върху болничното легло", споделя пред Bloomberg Кара Денис от Medidata.

"Вече желаем от пациентите да поемат пълноценна отговорност в получаването на информация за тяхното здравословно състояние."

Google планира да си партнира с различни академични институции, с цел да тества точността на устройството преди публичното му внедряване в Европа и САЩ в края на настоящото лято.

Водещи

Най-четени