Google вече ще ни казва колко време трябва да чакаме за маса 11.11 | 11:34

Eдинственото, което трябва да направите е да въведе името на съответното място

От iNews.bg

Колко пъти ви се е случвало да отидете до любимото си заведение и с неохота да разберете, че всички места в него са заети и трябва да отидете на друго място? Това може да е доста неприятна ситуация особено, ако имате специален повод. Google искат да сложат край на този проблем и вече провеждат тестове с нова функция. Благодарение на нея тще ни показва информация за това колко пълен даден ресторант и приблизително време колко време ще ви се наложи да чакате, докато се освободи маса. 

Според данните компанията вече показва подобна информация за почти 1 милион ресторанта. Можем да очакваме техния брой да продължи да се увеличава в следващите месеци. В горната част на Google приложението има допълнителна секция, в която има информация за средното време за чакане в дадено заведение, както в реално време, така и на базата на изминалите дни, предаде PhoneArena. Eдинственото, което трябва да направите е да въведе името на съответното място, за да видите тази полезна информация.

Ако скролвате вляво или дясно ще следите какъв е трафика през различните дни от седмицата. Самата функция ще бъде интегрирана както в търсачката, така и в Google Maps. При всички положения можем да кажем, че това е доста полезно нововъведение, което ще ни позволи много по-добре да планираме вечерта си и да си спестим излишни проблеми. В заключение ще отбележим, че засега функцията освен каталога от почти 1 млн. заведения е достъпна за ограничен брой потребители.

Водещи

Най-четени