Google желае очила с холографски дисплей 04.10 | 17:51

Подготвя конкуренция на HoloLens

От Ивайло Коралски

Google Glass (познати още като Project Aura) бяха любопитен продукт, но ни е особено поглъщащ такъв, предвид факта, че потребителите наблюдаваха плоска визия, на фона на заобикалящата ги 3D среда. Най-вероятно обаче, в бъдеще ще станем свидетели на допълнителното измерение, което в момента липсва.

По същество, Google внесе патент за "поставящ се върху човешката глава дисплей", който може да излъчва холограми. Идеята е да се създадат аугментационни реалности, които са много по-въвличащи, отколкото са днешните. Говорим и за значително по-голямо зрително поле и изключително удобен за носене хедсет.

Разбира се, все още не е сигурно какво точно ще направи Google с технологията, като на първо време патентът трябва да бъде приет и запазен.

Трябва да отбележим, че Microsoft разработва подобен продукт в лицето на HoloLens. И най-вероятно Google желае да предложи на конкуренция на въпросното устройство.

От друга страна не е тайна, че Google вече работи върху следващата версия на своите "смарт" очила и вложи доста солиден финансов ресурс за подобряването на аугментационни проекти като Magic Leap.

С други думи, никак няма да се учудим, ако в скоро време водим комуникация или играем игри срещу опоненти, които все едно се намират в стаята, която помещаваме. Независимо че са на стотици километри разстояние...

Водещи

Най-четени