Google избра Android за "умните си очила" 22.04 | 10:16

Експерти бяха убедени, че за Google Glass ще бъде създадена специална операционна система

От Кремена Бедерева

Изпълнителният директор на Google - Лари Пейдж по време на конферентен разговор за финансовото положение на компанията заяви, че очилата Google Glass ще работят под операционната система Android.

В компанията са напълно удовлетворени от платформата и за в бъдеще Google ще продължи да я използва за управление на необичайни устройства.

По-рано експерти бяха убедени, че за "умните очила" ще бъде създадена специална операционна система, базирана на Android. Други анализатори пък смятаха, че за Google Glass ще бъде създадена нова система, която ще открие нова страница в историята на компанията.

В крайна сметка обаче, гигантът няма да се впуска в нови начинания, а просто ще заложи на доказаната си такава.

Androind най-вероятно е избран по ред причини - първата е, че системата се е доказала като лидер на пазара в различни устройства, работещи под нея. На второ и не на последно място - създателите на приложения ще могат сравнително лесно да създават нови такива за очилата.

Акциите на Goggle се покачват, като не малка причина за този факт имат и очилата Google Glass, смятат експерти от компанията Nord FX. През първото тримесечие на 2013 година приходите на Google са се покачили с 31 пункта - до 13,97 милиарда долара, като печалбата достига 3,48 милиарда долара.



Водещи

Най-четени