Google надигра Мicrosoft в Бостън 07.01 | 21:45

Служителите в местната администрация ще ползват облачните имейл инструментите на гиганта от Пало Алто

От Георги Георгиев

Google успяха спечелиха знакова победа над архиврага си Microsoft в Бостън. Отсега нататък 76-те хиляди служители от местната администрация ще използва облачните имейл инструменти на Google Apps. До момента повечето от тях разчитаха най-често на инструментите от сървърната имейл програма Microsoft Exchange, съобщава в блог постинг главният информационен директор на Бостън Бил Оутс.

Успехът на Google в проведения в Бостън конкурс несъмнено е солиден с оглед на факта, че бостънската администрация е един от най-големите клиенти, които до момента компанията на Лари Пейдж и Сергей Брин успява да спечели в битка с Microsoft.

Данните сочат, че по мащаб споразумението се нарежда до тези, сключени с други мащабни структури като системата от държавните училища в Чикаго (обхващащи 270 хиляди души ). Тук влизат и големи корпоративни играчи като Roche (90,000 служители), BBVA (110,000 служители ), Woolworths (200,000 служители) и Keller Williams (90,000 служители).

Въпреки тежкия удар Microsoft продължават да се борят със зъби и нокти за всеки свой клиент. През изминалата година технологичният колос успя да наложи продуктите си с мащабни договори като този с администрацията на щата Тексас, в която са обхванати общо 100 хиляди служители. Главният оперативен директор на компанията Кевин Търнър дори се похвали, че Microsoft са успели да дръпнат обратно общо 430 клиента от Google.

Водещи

Най-четени