Google обяви два нови инструмента с изкуствен интелект 19.01 | 12:30

Компанията заяви, че от миналата година тайно изпробва инструментите, за да провери как генеративният ИИ може да направи търсенето по-персонализирано и интуитивно.

От iNews.bg

Google  обяви два нови инструмента с  изкуствен интелект,  които според нея ще направят търсенето на неща онлайн " значително по-лесно", съобщи Си Ен Ен.

Потребителите на мобилни устройства, които имат достъп до Google на някои телефони с Android, скоро ще могат да ограждат или подчертават елементи, които се появяват на екраните на смартфоните им, за да добавят повече информация, и да задават сложни или нюансирани въпроси за дадено изображение или текст.

Компанията заяви, че от миналата година тайно изпробва инструментите, за да провери как генеративният ИИ може да направи търсенето по-персонализирано и интуитивно.

Функциите бяха представени за първи път по време на събитието Unpacked на Samsung по-рано тази седмица и ще се появят в линията смартфони Galaxy S24, която стартира по-късно този месец. От 3 януари те ще стартират и в няколко други смартфона с Android от висок клас, включително Pixel 8 и Pixel 8 Pro.

Първата функция, наречена "Circle to Search" (Кръг за търсене), позволява на потребителите на Android да ограждат, докосват, подчертават или чертаят върху снимки, видеоклипове или текст, за да научат повече за това, което виждат, като например забележителност в задната част на нечия страница в социалната мрежа.

Освен това от хората ще могат да насочат  мобилната си камера  (или да качат снимка или скрийншот) и да зададат въпрос чрез приложението на Google, за да получат информация. Компанията даде пример с това, че човек попада на непозната настолна игра в дворна разпродажба и пита приложението "как се играе тази игра".

През годините Google направи  промени в търсачката , като например даде възможност за търсене чрез глас или своя инструмент Lens, който използва технология за разпознаване на изображения чрез камерите на смартфоните, за да научите повече за света около тях.

Играта на Google в областта на ИИ акцентира върху по-големия стремеж в цялата  технологична индустрия , тъй като големите технологични компании, включително Microsoft, Amazon, Meta и други, се надпреварват да внедряват подобни технологии.

"Едва сме одраскали повърхността на това, което е възможно", заяви компанията в съобщение.

Водещи

Най-четени