Google+ отбеляза скок в трафика 27.09 | 12:00

Посетителите на новата социална мрежа са се увеличили с над 12 пъти през изминалата седмица

От Георги Георгиев

Ако мислите да пробвате новата социална мрежа на Google, определено няма да сте единствени. През последната седмица Google+ отбелязва внушителен растеж в нивата на генериран трафик, сочат данните от Experian Hitwise, цитирани от Digital Trends.

Миналата седмица точно преди конференцията F8 Google направи мрежата си отворена за широката публика като премахна поканите за регистрация. Наред с това интернет гигантът представи промени в различни функции като Hangouts, Google Docs, както и нови функции за търсене.

От този момент социалната мрежа е отчела повишение на трафика от над 12 пъти, като само в САЩ посещенията са нараснали от 1,1 до 15 милиона. В тези данни не влизат мобилните потребители или тези които влизат в Google+, използвайки черната лента (black bar).

Все още не е ясно коя точно е причината за този пик, макар че е възможно да се открие корелация между него и отпадането на поканите. Друга причина може да са критиките към Facebook относно последните промени, които да са стимулирали потребителите да изпробват новата социална мрежа.

Към момента Hitwise поставят Google+ на осмо място в категорията си на социални мрежи и форуми – точно зад MySpace. По последни оценки към момента потребителите на новата социална мрежа са към 43 милиона.

Друг ход, с който Google+ възнамерява да откъсне потребители от Facebook, e пускането на CityVille - най-популярната социална игра във Facebook, в която към момента участват 72 милиона потребители.

Освен това Googe разкри и някои интересни промени в основаната си функция Circles. Подобно на Twitter lists сега потребителите на Google+ ще могат да споделят отделни кръгове от приятели с останалите в мрежата. Това ще става благодарение на линк за споделяне, който ще се появява на страницата на Google+ Circles.

Новата функция не позволява на останалите да виждат заглавието на дадения кръг или когато неговият създател актуализира членовете му.

Водещи

Най-четени