Google потвърди: пуска радио 16.05 | 10:34

Mузикалната услуга Play Music All Access ще бъде "радио без граници"

От Ралица Стоянова

Google най-накрая потвърди ширещият се от дълго време слух, че подготвя собствена онлайн музикална услуга.

Проектът Play Music All Access беше обявен по време на провеждащата се в момента годишната конференция на разработчиците на технологичния гигант I/O в Сан Франциско, информира британският в. Telegraph. 

По време на представянето си новата услуга бе описана като "радио без правила". Една от  основните ѝ функции е да помогне на потребителя да открие нова музика. През Google Play Music потребителите ще могат да кликват върху определени парчета, а Google ще представя цели плейлисти или радиостанции, които излъчват музика в същия стил. 

Базираната на операционната система Android Play Music All Access ще бъде достъпна през смартфони и таблети. Първоначално от нея ще могат да се възползват жителите на САЩ, като се предвижда скоро тя да се появи във Великобритания и други държави.

С Play Music All Access "ще можете да създадете собствена радиостанция от всяка песен или изпълнител, който обичате, да разглеждате препоръки от нашия екип от музикални експерти или да изследвате даден стил" коментира в своя блог Хюго Барра от Google.

Услугата ще струва 9,99 долара на месец с безплатен пробен период и отстъпка за тези, които се абонират до края на юни.

С новия си проект Google отправя директно предизвикателство към подобните услуги за музикален стрийминг като Spotify, както и към разработките на Twitter и Apple в тази област.

 

Водещи

Най-четени