Google представи серията си шеги за Ден на лъжата за 2012 г. 01.04 | 17:02

Компанията създаде купища нови приложения за 1-ви април

От Филипа Тодева

Тази година Google продължава да разширява измислените си функции, посветени специално на Първоаприлския ден на лъжатa. От компанията създадоха купища фалшиви услуги, които ще държат потребителите заети, ако не са достатъчно досетливи, съобщават от Bangordailynews.com,

Новото за 2012 г. е 8-битовата версия на Maps, Chrome Multitask Mode прави своя дебют, след което от компанията продължават с пусната по-рано тази сутрин YouTube Collection (Поръчай сега!), Google Racing, Click-to-Teleport, рекламите при търсене и много други.

От своят блог с карти софтуерният инженер на Google - Тацуо Номура, пише, че със силата на огромни центрове за данни на Google, както и с подкрепа на Nintendo и Square Enix, те са успели да преодолеят техническите и дизайн препятствията за развитие на 8-битовите карти.

И точно днес, те обявяват резултата – версията на Google Maps за NES, с красиви графики и ниска резолюция, опростен и интуитивен контрол, и вечен саундтрак. За миналогодишния първи април от Google пуснаха Gmail Motion, с които компанията обеща, нов начин за контрол на Gmail чрез езика на тялото.

За нея от компаниите бяха разяснили, че след като потребителите добавят Gmail Motion предложението от страницата с настройките, Gmail ще позволи на тяхната уеб камера веднага след влизането им да разпознава всяко едно от специално засечени движения чрез пространствен алгоритъм за проследяване и автоматично ще изпраща съобщения.

От компанията представиха и самоучител за това как потребителите да използват пощата си без клавиатура и мишка Не се съобщава нито дума за това колко хора са се движили глупаво пред компютрите си в опит да изпратят съобщение. Ефектът от шегите остава известен само на хората, успели добре да се посмеят, като преметнат някой свой близък или приятел. А, ако на вас ви е допаднала някоя от горните закачки, сега е момента да я изпратите.

Водещи