Google променя света 05.07 | 15:17

10 от великите изобретения на гиганта

От Лазар Тодоров

Едва ли има някой, който използва интернет и не се е допитвал до услугите на Google. Независимо дали става въпрос за информация, маршрут, видео или нещо друго, чичко Google е насреща.

Продуктите на компанията дотолкова са навлезли в ежедневието ни, че едва ли може да си представим света без тях.

Но гигантът не се спира дотук. Той предвижда да завладее света. За да постигне това обаче, Google влага значително количество от своите време и средства в подкрепа на така наречения екип Google X, имащ за цел успешното разработване на онези технологии на бъдещето, които да направят света "едно по-добро място".

Вижте 10 от най-интересните изобретения, разработвани от Google:

Автомобили, които се движат сами

Целта на проекта, разработван вече от няколко години, е да осигури безопасно движение за хора със затруднения, които не биха могли да шофират самостоятелно. Понастоящем системата се тества в три американски щата – Невада, Флорида и Калифорния, като десетте автономни автомобила на компанията са извъртели около 500 000 километра.

Google Glass

Снабдените с безжичен интернет и миниатюрна видеокамера смарточила целят да революционаризират представата на масовия потребител за технологиите като аксесоари. Съдейки по интереса, който бе предизвикан през няколкото месеца, откакто Google представи подробна информация за продукта си, пускането на новото изобретение през 2014 година ще бъде важно събитие за компанията.

Вижте и останалите в Econ.bg.

Водещи

Най-четени