Google пуска собствен таблет на I/O? 27.06 | 11:31

Моделът под Android 4.1 Jellybean ще се бори за място под слънцето редом с iPad, Kindle Fire и Surface на Microsoft

От Георги Георгиев

Американската интернет компания Google планира да представи нов модел таблет по време на стартиращата днес (27 юни) конференция Google I/O в Сан Франциско, съобщиха от Bloomberg, позовавайки се на запознати източници, пожелали анонимност.

Според изтеклата информация таблетът ще разполага със 7-инчов екран и ще се предлага на цена от 199 долара. Разработена съвместно с тайванската Asustek, джаджата ще опита да се конкурира с лидера на пазара iPad на Apple. По подобен начин постъпиха и интернет търговците Amazon, които преди почти година пуснаха 7-инчовия си Kindle Fire също на цена от 199 долара.

Новото предложение на Google вероятно ще работи под последната версия на Android - 4.1 Jellybean. С него интернет компанията ще се опита да се наложи на пазара на таблети, който по данни на Gartner тази година почти ще се удвои в световен мащаб, достигайки 118,9 млн. продадени устройства.

Въпреки че Android успя да завладее повече от половината от пазара на смартфони, таблетите под софтуера на Google са двойно по-малко от дела на iPad. Наред с това натискът върху тях се увеличава от страна на Microsoft, които миналата седмица показаха собствен таблет – моделът Surface, който работи под Windows 8.

За момента от Google и Asustek отказват да коментират изтеклата в медиите информация.

Водещи

Най-четени