Google пусна камила с монтирана камера в пустинята (ВИДЕО) 09.10 | 16:03

Пустинята Лива в Абу Даби вече ще може да се наблюдава в Street View

От Пламена Вълчева

От 2012 година насам Google позволява на своите потребители да опознават места по света като Гранд Каньон или Тадж Махал с помощта на своя Trekker - малка подвижна камера, която улавя изображения за услугата на Google Street View. 

За да може да докосне хората до пустинята Лива в Абу Даби, Google приспособи такава камера за заснемане на 360-градусови изображения към камила. По принцип тези камери се носят от хора, но 10-годишната камила Рафия имаше честта да е първото животно с такава техника. Камилата заедно с нейния водач премина през пустинята Лива, за да уловi кадри, до които малко хора могат да се докоснат реално, пише сп. Forbes.

Говорител на Google казва, че използват камила за автентичност - най-древният начин за предвижване през пустинята. Благодарение на Рафия снимките, които са уловени от похода през пустинята разкриват един различен свят. Виждат се пясъчните дюни с височина до 40 метра. 

В пустинята се намира най-големият оазис на Арабския полуостров. В Лива има градини от финикови палми - един от символите на бедуинския живот. Докоснете се до виртуалната разходка из пустинята от видеото: 

Водещи

Най-четени