Google се отърва от Motorola Home за 2,3 мрд. долара 20.12 | 12:03

Уеб гигантът наследи компанията при придобиването на Motorola Mobility

От Георги Георгиев

Интернет компанията Google продаде производителя на сет-топ боксове Motorola Home на Arris Group за 2,35 млрд. долара в кеш и в акции, предаде Cnet.com. Продадената компания бе наследена при придобиването на мобилното звено Motorola Mobility, което Google закупиха по-рано тази година на цена от 12,5 млрд. долара.

Според условията на сделката Arris Group трябва да заплатят 2,05 млрд. долара в кеш и още 300 млн. долара в новоиздадени акции. Така Google ще получи 15% дял в Arris, която от своя страна пък ще има достъп до част мобилните патенти на Motorola Mobility.

Наред с това се очаква широколентовата технология на Motorola Home да подобри мрежовата екипировка, която от Arris предлагат на доставчиците на кабелни услуги.

"Индустрията е изправена пред най-голямата си технологична трансформация. Arris и Motorola заедно ще могат да ускорят свързаните с нея иновации", споделя в изявление Денис Уудсайд, изпълнителен директор на Motorola Mobility.

Докато работещите под Android смартфони на Motorola влизат в стратегията на Google за развитие, то производителите на сет-топ боксове не са област, в която интернет гигантът има желание да влага прекалено много ресурси, особено след като проектът Google TV не успя да се реализира по предначертания начин.

Водещи

Най-четени