Google се поправи - сложи декември в календара на Android 4.2 28.11 | 10:13

Грешка в операционната система изпускаше последния месец от годината

От Кремена Бедерева

Операционната система Android 4.2 - най-актуалната версия за смартфони и софтуер за таблети на Google, се оказа с лека грешка. Преди седмица излезе информация, че в приложението "Контакти" (People) има грешка в календара, която изпуска месец декември.

От Google вече са реагирали на бъга и вече е пуснат ъпдейт за смартфоните Nexus 4 и таблети Nexus 10, който отстранява грешката, пише Android Central.

Така номерът на операционната система ще се измени до Android 4.2.1. Актуализацията се разпространява по мрежата и за нейното инсталиране няма да има нужда да се свързват устройствата към компютър.

Освен Nexus 4 и Nexus 10, под управлението на операционната система Android 4.2 работят и други две устройства на компанията. Това са моделите Galaxy Nexus и таблет Nexus 7, като и за тях се планира в скоро време актуализация.

Google анонсира новата операционна система Android 4.2 на 29 октомври. В операционната система се появиха функции като снимки на сферични панорами, работа на повече от един акаунт и др.

Водещи

Най-четени