HP влиза в публичния облак 22.03 | 15:53

Компанията ще предложи собствена инфраструктура за облачни услуги през следващата година

От Георги Георгиев

По време на срещата на върха на HP миналата седмица в Сан Хосе изпълнителният директор на компанията Лео Апотекер засегна и темата за бъдещото развитие на компанията в областта на облачния компютинг.

По думите на Апотекер в бъдеще HP ще наблегне върху развитието на хибридната облачна среда, където организациите ще използват традиционните IT инфраструктури и по същото време да могат да навлизат в публичния облак.

HP вече предлага набор от услуги в това число и PC бекъп благодарение на центрове с бази данни на компанията, в които потребителите могат да запазят информацията от персоналния компютър или лаптопа си.

В облачния си арсенал компанията вече разполага със системи за съхранение на информация, разработени от изцяло притежаваната от HP фирма 3PAR. Нейните приложения вече се използват от доставчици на облачни услуги като Terremark Worldwide, Verizon и Datapipe.

От компанията заявяват, че се увеличат портфолиото си от продукти и услуги със създаването на инфраструктура за собствени облачни услуги от 2012 г. Така скоро HP ще конкурира проекти като AT&T Synaptic SaaS и S3 и EC2 на Amazon.

Водещи

Най-четени