HTC One залага на убийствена камера 20.02 | 13:50

Плюс още информация за новия телефон на тайванския мобилен гигант

От Александър Бакалов

Тайванците от HTC официално представиха новия си флагман при смартфоните - HTC One.

Става дума за телефон от най-висок клас, който демонстрира закономерно внушителни характеристики, но най-интересното нещо свързано с One е неговата... 4-мегапикселовата камера.

Съвсем правилно сте разбрали, основната камера на HTC One е едва 4-мегапикселова. От тайванската компания обаче наричат тези мегапиксели - "ултрапиксели" (Ultrapixels) и според тях технологията позволява улавяне на три пъти повече светлина.

Специален ImageChip подпомага f2.0 лещата, за която HTC твърдят, че притежава производителността на нормална 28-милиметрова леща. За да доизпипат този аспект на своя продукт, тайванците са оборудвали телефона и с "умна" светкавица, която автоматично избира от пет различни настройки в зависимост от това на какво разстояние е отдалечен обектът.

Последната екстра, свързана с камерата на HTC One, е фактът, че подобно Sony Xperia Z10, тя е способна да заснема клипове с разширен динамичен диапазон - HDR. Цялото фото изживяване с новия смартфон на HTC е подплатено с набор от интересни софтуерни решения.

Какво още предлага HTC One и дали имате желание този смартфон да попадне в джоба ви може да прецените, след като се запознаете с експертния анализ на Div.bg.

Водещи

Най-четени