HTC защити дизайна на One A9: „Apple ни копира“ 23.10 | 13:39

Тайванската компания в язвително отбранителна позиция

От Ивайло Коралски

Не нужно да имате ястребово око, за да забележите, че последният смартфон на HTC, One A9, е идентичен визуално с последните предложения на Apple - iPhone 6 и 6s.

Базираната в Тайван компания обаче твърди, че всъщност Apple е копирала техния дизайн, а не обратното.

Като доказателство тайванската компания предлага своите предишни модели One M7 и M8. И двама модела бяха на пазара преди излизането на iPhone 6 серията.

Според Want ChinaTimes, по време на скорошна пресконференция в Тайван, президентът на американския клон на HTC, Джак Тонг, е отвърнал следното на въпрос защо неговата компания е копирала Apple:

"Ние не копираме. Създаваме облечени в метал unibody телефони от 2013 (годината, в която премиерата си направи M7). Apple са тези, които ни копираха на ниво дизайн на антената, която стои в задната част на телефона."

Въпреки че босът на HTC е прав що се отнася до антената и това, че Apple използва подобен дизайнерски подход за първи път в iPhone 6, трудно можем да отречем, че A9 (при все факта, че е доста красив), е взел "назаем" повечето дизайн аспекти на последните слушалки на Apple.

Последната компания не е отвърнала по никакъв начин на твърденията на HTC и се надяваме да не го направи. Достатъчни са ни константните легални битки между Apple и Samsung.

Повече за One A9, тук.    

Водещи

Най-четени