HTC работи върху „уникален“ нов таблет 16.07 | 14:26

С него тайванската компания се надява най-накрая да пробие на този доходоносен пазар

От Георги Георгиев

Повечето от нас не възприемат тайванския мобилен оператор HTC като един от големите производители на таблети. И с право – през май 2011 г. компанията се опита да навлезе на пазара с модела си HTC Flyer. Той обаче не успя да се хареса на потребителите и до края на годината производството му бе прекратено. Друг модел на таблет HTC – Jetstream (познат и като Puccini), също не успява да пробие на пазара, който в момента бележи истински взрив.

Изглежда обаче, че тайванският концерн планира да се завърне в играта с нов модел. Неговото име все още не е известно, но според говорител на HTC, цитиран от PC Advisor, той ще се появи в даден момент в бъдеще.

Според представителя на HTC новият продукт ще разполага с характеристики, които ще го направят "уникален в точката на продажба" и така ще го отделят от конкуренцията на Apple, Amazon и новите играчи Google и Microsoft. Според наблюдатели моделът ще продължи традицията на предшествениците си и ще работи под версия на Android.

В миналото HTC успя да си създаде репутация като производител на качествени смартфони под Android. Въпреки това компанията няма този късмет с таблетите си. За момента.

Водещи

Най-четени