Huawei пуска телефони под Windows 8 21.06 | 09:43

Компанията замисля нова маркетингова кампания, която да доведе до сериозен ръст в продажбите

От Георги Георгиев

Китайската Huawei Technologies може да стартира производството на таблети под новия Windows 8, след като избра новата операционна система на Мicrosoft за своите бъдещи модели смартфони. Това заяви в четвъртък (21 юни) високопоставен служител на компанията, цитиран от Reuters.

Шестият по големина производител на мобилни телефони в света планира да похарчи близо 200 млн. долара за реклама на собствения си бранд, каза Шао Янг – главен маркетингов директор в Huawei Device – отделът, който се занимава с продажбата на флаш памети, мобилни устройства и таблети.

За да повиши маржа на печалбите си, Huawei смята да заложи и на по-високия клас устройства. В резултат средната цена на моделите за тази година се е удвоила в сравнение с тази от миналата, коментира Шао, без да дава контретни детайли.

Китайската компания планира да продаде по целия свят между 50 и 60 смартфона през 2012 г., което е трикратен скок в сравнение с продадените 20 млн. телефона през 2011 г. и е с 10 пъти повече в сравнение с продадените 3 милиона устройства преди две години.

За миналата година Huawei отчете приходи в размер на над 7 млрд. долара в областта на потребителската електроника, което е ръст от 44,3% в сравнение с година по-рано.

Водещи

Най-четени