Intel представи Core-процесорите си от второ поколение 04.01 | 13:30

Новите чипове от фамилията Sandy Bridge притежават подобрени графични характеристики

От Георги Георгиев

Производителят на компютърни чипове Intel представи ново поколение от 20 Core - процесора от фамилията Sandy Bridge, в това число и новите процесори Intel Core i3, i5 и i7, пише Ngohq.com.

Второто поколение чипове Sandy Bridge притежава архитектура, съчетаваща визуална и 3D графична технология. Така използването на отделен графичен процесор в компютърната система става излишно.

Значителната графична на новите процесори ги прави подходяща за обработка на медия-файлове с HD качество, както за най-съвременните компютърни игри.

Важен елемент от визуалните характеристики на чиповете е вграденият хардуер Intel Quick Sync Video, позволяващ ускореното редактиране и споделяне на видеофайлове. От Intel твърдят, че например четири минутен видео клип може да бъде прехвърлен върху iPod за 16 секунди.

Новите процесори включват и други "екстри" като новата версия на технологията Turbo Boost 2.0, която контролира скоростта на процесора с цел оптимизиране на производителността и консумацията на енергия.

Функцията Quick Sync Video ускорява кодирането и декодирането на медийни формати, а Intel Wireless Display 2.0 осигурява показване на съдържание на големи HDTV екрани с резолюция 1080p. В чипа е интегрирана и технологията Insider, благодарение на която потребителите ще получат достъп до HD съдържание от Холивуд.

Очаква се новите чипове да бъдат вложени в над 500 лаптопи и настолни PC-конфигурации от водещите компютърни производители през следващата година. Четириядрените системи ще се появят на пазара на 9 януари като допълнителни двуядрени версии ще излязат през февруари.

Водещи

Най-четени