Kickstarter потребителите са „инвестирали“ в проекти 2 милиарда долара 05.11 | 17:59

Общата бройка юзъри е 9,5 милиона

От Ивайло Коралски

Kickstarter обяви резултати, които нагледно демонстрират, че много хора нямат проблем с това да залагат своите с пот спечелени финикийски знаци на знайни и незнайни проекти.

Общата сума, заложена от потребителите на платформата до 11 октомври, е 2 милиарда долара. Началото си Kickstarter поставя преди шест години – през 2009.

И още, за достигането на 1 милиард долара, са били необходими четири години и десет месеца – с други думи, потребителите са залагали по 391 долара на минута.

За достигането на втория милиард, обаче, са били необходими само година и седем месеца. През този период юзърите са "инвестирали" 1182 долара на минута.

Рязкото увеличение на залозите е стартирало в момента, в който Kickstarter обяви, че улеснява условията даване на пари от потребителите.

9,5 милиона потребители са подкрепили 260 хиляди компании с 2 милиарда долара. Повече от една трета от тях са подкрепили повече от един проект.

Най-голямата част от 260-те хиляди кампании попадат под категорията филми и видео.

Тази за гейминг обаче е събрала най-голяма сума (412,4 милиона долара). Геймингът е следван от технологичните кампании (360 милиона долара).

От всички кампании, успешни са 93,555.

Допълнителни статистки можете да откриете тук.

Водещи

Най-четени