Kickstarter приюти родните плетени обувки 09.01 | 17:19

Американци луднаха по „класическите“ прохладни самоходки. Харесали ги, докато били в България

От Георги Георгиев

Предприемчиви американци решиха да популяризират една "класика", която бе по краката на мнозина от нас от недалечното минало – култовите плетени обувки, които все още могат да се купят на сергиите по отворените пазари на българските градове за по 5 лева. За целта Джеф Лион, Тайлър Нелсън и Тревър Нелсън използваха помощта на известния сайт за набиране на средства KickStarter.

В началото на 2014 г. кампанията за събиране на пари бе обявена за успешна. Тримата предприемачи успяха да достигнат целта си от 10 000 долара. Сега те смятат да произвеждат и продават плетените обувки за по 39 долара за чифт, като в различни комбинации цената им ще достига до 140 долара.

"Вярваме, че всяка държава по света има уникални продукти. Нашата цел е да ви ги представим. Първото ни съкровище, обувките "Бос", идва чак от България. Тези обувки са популярни в страната повече от 20 години и е време останалият свят също да им се наслади", споделят тримата американци.

Обувките "Бос" (Bös Footwear) за първи път се представят на пазара в САЩ. Те представляват анатомична подметка, допълнена с добре познатото ни мрежесто покритие. Обувките се предлагат в три цвята – черен, бежов и комбинация от черно и бяло (последната се получава, когато изперете чифт черни обувки в пералнята). Моделите са създадени както за мъже, така и за жени.

Във видеото на Kickstarter подробно е обяснена и анатомичната структура на българските обувки. При представянето на марката "Бос" основен акцент е поставен върху българския им произход.

Произходът на обувките е гр. Пловдив, шестият най-древен град в света. Производството им се осъществява изключително и само в България и оттук се доставят до Америка и до целия свят, обясняват авторите на идеята.

Сега амбицията на тримата американци е да превърнат "Бос" в едни от най-разпространените обувки по света.

Водещи

Най-четени