Kinect и Move предлагат нови емоции на геймърите 08.11 | 20:43

Системите, отчитащи движенията на тялото, ви дават пълен контрол във виртуалното пространство без джойстик и клавиатура

От Любомир Тасев

Както знаете, някой от най-популярните подаръци за предстоящите Коледни празници са от технологичния сектор. Тази година две нови системи за видеоигри отправят предизвикателство към Wii на Nintendo и вече се появиха по щандовете. Ето какво предлагат те:

Kinect за Xbox 360

Способна да работи с нови и по-стари версии на конзолата на Microsoft, системата разчита движенията на тялото със своя сензор, като дава на потребителя пълен контрол във виртуалното пространство, без необходимостта от клавиатура или джойстик. Взаимодействието с футуристичната гейм технология е нещо, което всеки би искал да опита.

Kinect е насочена към цялото семейство и в момента предлага 17 игри от различни жанрове. Те се продават на единична цена от 59,99 долара и това е малко скъпичко в сравнение с игрите при другите системи, които се движат между 30 и 40 долара.

Kinect се продава за 149,99 долара, но не забравяйте, че трябва да имате на разположение и Xbox 360, за да я използвате. Конзолите се вървят на цени между 199 и 399 долара в зависимост от модела.

PlayStation Move за PS3

На свой ред Sony представи контролна система, която работи с PlayStation, подобна на Wii на Nintendo. Move регистрира движенията ви с помощта на камера и изпълнява действията на монитора. Заради многото си компоненти тази система е по-сложна от останалите на пазара.

Sony ще предложи на пазара 35 игри преди коледния шопинг сезон на цена около 39,99 долара. Въпреки че ще има игри за всякакви възрасти, Move изглежда по-силно ориентирана към хардкор геймърите и по-възрастните потребители със заглавия като Killzone 3 и Time Crisis: Razing Storm.

Клиентите трябва да закупят устройство за контрол на движенията (50 долара), вторичен навигационен контролер (40 долара) и камера Eye за PS3 (40 долара). И трите продукта могат да бъдат получени в комплект, заедно с играта Sports Champion, на цена от 100 долара. Друг комплект предлага и PS3 за общо 399 долара.

Водещи

Най-четени