LEGO пуска конструктор с рекордни размери 04.06 | 17:14

Моделът, пресъздаващ универсалното возило Unimog на Mercedes-Benz, състои от 2048 части

От Теодора Деянова

Преди 60 години в творческата работилница на Mercedes-Benz в Гагенау се "ражда" Unimog. Това е уникален вид транспортно средство, което предлага възможности, непознати за другите автомобили.

Освен за придвижване  Unimog може да се използва и за редица други полезни дейности като снегопочистване, косене, чистене. Със задвижваща система 4х4, колата е високопроходима. Върху нея може да бъдат монтирани допълнителни екстри с общо тегло от няколко тона.

Шест десетилетия по-късно този автомобил продължава да намира широка си употреба. Уникалните му качества са причината компанията LEGO да отбележат годишнината на Unimog по специален начин.

За целта третият най-голям производител на играчки в света създаде пластмасова версия на возилото, съставено от 2048 части, от които всеки клиент ще може да сглоби собствен мини автомобил в мащаб 1 : 12.5. Електронните и пневматични компоненти на модела са изцяло съгласувани с Mercedes-Benz за максимално съответствие с реалния модел.

Очаква се техническият конструктор с рекордни размери да се появи в магазините на LEGO и на Mercedes-Benz през август на цена от 190 евро.

Водещи

Най-четени