LG, Philips и Sharp обединяват усилия при „умните“ телевизори 27.09 | 15:35

Трите компании ще предложат универсални приложения за различните платформи Smart телевизори

От Георги Георгиев

Електронните производители LG, Philips и Sharp ще обединят усилията си в установяването на универсални технически изисквания при Smart телевизорите, базирани на отворени стандарти като HTML5, CE-HTML и HbbTV, съобщават от LG.

Инициативата цели да улесни начина, по който приложенията се разработват и предлагат, и така да увеличи продуктивността на приложения за индустрията на Smart телевизори.

Първата стъпка на групата ще бъде представянето на бета версия на съвместен пакет за разработване на софтуер (Software Development Kit - SDK). Това подчертава нуждата от определяне на единни технически изисквания, които ще позволят на разработчиците да създават приложения, които могат безпроблемно да работят на Smart моделите на LG, Philips и Sharp Aquos Net+.

В момента разработчиците на приложения трябва да изразходват много време и усилия, за да настроят и тестват приложенията си за всяка платформа поотделно. Опростяването на тази стъпка ще позволи на разработчиците да посветят повече време на същинското създаване на приложения като филми до поискване, музикални услуги, игри и услуги в социалните мрежи.

Те също така ще могат да разширят достъпа на своите приложения за Smart телевизори до различните телевизионни платформи, което ще даде на потребителите достъп до по-разнообразно съдържание.

Бета версията на универсалния пакет за разработване на софтуер ще бъде пусната в началото на октомври тази година.

Водещи

Най-четени