LG Zero е готов да превземе света 01.12 | 09:33

Корейската компания обяви плановете си за смартфона от среден клас

От Ивайло Коралски

LG анонсира новината, че ще стартира световна премиера на металния смартфон от среден клас LG Zero. Според корейския гигант дебютът на Zero в Тайван ще се състои още в рамките на тази седмица, след което ще последват такива в Европа (включително и България), Южна Америка и Азия. 

LG обаче не дава ясна индикация колко точно ще струва устройството. По думите на компанията финалните цени ще бъдат определяни от местните мобилни оператори.

Що се отнася до самия телефон, то говорим изцяло метален корпус, особено тънко тяло (7,1 милиметра) и тегло от само 147 грама.

Дисплеят ще бъде пет инчов IPS, а резолюцията, в която ще рендрира всичко, е очакваната за смартфони от среден клас 1280х720 пиксела. 

Основната камера ще бъде 13-мегапиксела, докато предната "селфи" такава ще бъде впечатляващите 8-мегапиксела. На лице са и задължителните за 2015 година автоматичен фокус, и светодиодна светкавица. 

Сърцето на LG Zero се състои от четириядрения Snapdragon 410 чипсет на Qualcomm. Той ще работи на 1.2 гигахерца. Рам паметта ще бъде 2 гигабайта, докато тази за съхранение на данни – 16 гигабайта. Zero ще предлага NFC свързаност и батерията с мощност 2,050 mAh.

Стартовата операционна система ще бъде Android 5.1 Lollipop.

Предполагаемата цена на устройството без договор ще бъде между 320 и 340 долара, а на по-късен етап се очаква и премиера в САЩ.

Водещи

Най-четени