LG залага на OLED за бъдещето на дисплеите 18.08 | 13:01

Инвестира 8,5 милиарда в следващите три години

От Ивайло Коралски

Не е тайна, че LG обожава OLED екраните от няколко години. С днешна дата обаче компанията обяви, че е готова да овърже бъдещето си с органичните дисплеи. Корейският гигант ще инвестира 8,5 милиарда долара в разработката на OLED технологии в следващите три години. Целите на LG са телевизионните приемници, уеръбъл технологиите, смартфоните и автомобилите.

LG описва стъпката си като "овладяване на все още недостатъчно развития OLED пазар" и "поддържане на конкурентите на разстояние".

Екзотичната технология разполага с много плюсове, а другият голям играч при OLED-ите е друг корейски гигант – Samsung.

Подобна инвестиция от страна на LG е повече от логична за пазари като автомобилния и уеръбълите, при които гъвкавостта на OLED-те е изключително важна за добавянето им към не особено плоски повърхности.

Другата идея на LG е да устои на все по-ниските цени на дисплеите – особено на телевизионните приемници. Както навремето 3D-то, а в момента 4K, OLED технологията би следвало да бъде причина LG да поставя по-високи цени на своите смартофни и телевизори от висок клас. Предвид факта, че единственият друг по-голям играч е Samsung, конкуренцията на компанията няма да и е толкова голяма.

Трябва все пак да допълним, че цените на OLED телевизорите също падат драстично в последните две-три години, така че ефектът на инвестицията на LG, поне на телевизионния пазар, може да се окаже краткотраен.

Водещи

Най-четени