Lenovo инвестира в производството на смартфони и таблети 07.05 | 19:45

Компанията смята да построи нов завод в родния Китай

От Александър Димитров

Втората компания по показател продажби на компютри в света - Lenovo, има намерение да инвестира 5 млрд. юана или близо 793 млн. долара през следващите пет години.

Парите ще отидат за изграждане на производствени мощности в родния Китай, съобщи Econ.bg, като се позовава на информация в Times of India. 

Изданието допълва, че идеята е компанията да построи нов завод за производство на мобилни устройства. Индустриалната база в град Ухан в централната провинция Хубей ще отговаря за производството, разработката и развитието на мобилните устройства - смартфоните LePhone и таблетите LePad.

Ходът на корпорацията е в отговор на все повече нарастващото търсене на смартфони и таблетни компютри от страна на потребителите. Lenovo смята да се изправи срещу своите съперници Apple, Huawei Technologies, Samsung Electronics и ZTE в популярния и преживяващ истинска революция пазар за мобилни устройства.

Очакванията са, че заводът ще отвори врати през октомври 2013 година, а продажбите ще достигнат обем от 10 милиарда юана до 2014 година. През следващите пет години и до 50 милиарда юана.

За последното тримесечие на 2011 година от Lenovo са доставили и продали общо 400 хиляди таблета в световен мащаб и близо 6,5 милиона телефона, включително смартфони. В Китай компанията е втора по продажба на таблети след вечния лидер Apple.

Водещи

Най-четени