Lenovo обяви 50-доларова конкуренция на Chromecast 28.05 | 13:31

Освен с Android, ще работи с Windows и iOS устройства

От Ивайло Коралски

Lenovo анонсира свой медиен стриймър, подобен на Chromecast на Google. Предложението на Lenovo обаче предлага и няколко допълнителни екстри. 

Добре изглеждащата черна шайба, носеща името Lenovo Cast, представлява устройство, което ще позволи на потребителите да излъчват видео директно към своите телевизори за скромната сума от 50 щатски долара.

За разлика от предложението на Google, което се включва директно в HDMI порта на всеки модерен телевизор, Lenovo залага на споменатата изчистена визуална линия, съответно и устройство, което стои около телевизионния приемник (размери 70 на 15 милиметра), подобно на конзолните платформи на Sony, Nintendo и Microsoft.

Естествено и стрйм машината на Lenovo ще се свързва към телевизор посредством HDMI порта.

Бонусът при предложението на Lenovo, е, че освен работата му с Google Cast стандарта, характерен за Chromecast, то ще бъде съвместимо също с Windows 8.1 и iOS устройства, посредством DLNA и Miracast.

Що се отнася до технически характеристики, говорим за подаване на 1080p сигнал към телевизионния приемник и получаване на сигнал от външно устройство до 20 метра. Трябва да добавим и поддръжка на 5 GHz Wi-Fi мрежи.

Продажбите на Lenovo Cast ще стартират през август на споменатата вече цена от 50 щатски долара.

Водещи

Най-четени