Microsft ще пази Windows XP от вируси до 2015 г. 17.01 | 14:20

Новите антивирусни продукти ще позволят безопасната миграция към по-нови версии на системата

От Георги Георгиев

През ноември миналата година от Microsoft обявиха, че поддръжката на операционната система Windows XP по отношение на нови ъпдейти ще бъде прекратена на 8 април 2014 г. Тогава бе съобщено, че на въпросната дата ще бъде спряно пускането на антивирусни продукти.

Сега изглежда, че Microsoft планират да продължат обслужването на XP поне що се отнася до защита от зловредни атаки. Гигантът обяви, че ще удължи работата по софтуерната защита на старата ОС do 14 юли 2015 г., пише Geeky Gadgets.

До въпросната дата експертите по компютърна сигурност на Microsoft ще продължат да предоставят антималуер сигнатури за различни приложения, в това число System Center Endpoint Protection, Forefront Client Security, Forefront Endpoint Protection и Windows Intune за XP, както и Microsoft Security Essentials.

Удължаването се прави, за да могат компаниите и физическите лица, които все още използват Windows XP, да имат повече време да осъществят миграцията към по-нова версия, без да излагат системите и данните си на риск.

Водещи

Най-четени