Microsoft залага на Facebook за обогатяването на Windows 10 15.07 | 17:51

Операционната система на Microsoft ще дебютира официално на 29 юли

От Ивайло Коралски

Microsoft и Facebook винаги са имали леко странни взаимоотношения, но Windows 10 ще заложи силно на най-популярното социално приложение.

Новите SDK инструменти на редмъндци ще помогнат на разработчиците да създават универсални приложения с Facebook интеграция за Windows Phone 8.1, Windows 8.1 или Windows 10. Като обикновени потребители, най-вероятно ще видим присъщи на Facebook особености да се появят в Windows 10 приложението веднага след излизането на новата операционна система. Независимо дали става въпрос за таблет, телефон или стандартно PC.

Софтуерният гигант допълва още, че ако сте разработчик, който създава приложения със Facebook SDK.NET, можете спокойно да тествате новия Windows SDK за Facebook при разработката на вашите приложения.

Естествено, Microsoft страстно желае, когато Windows 10 направи премиерата си в края на настоящия месец (29 юли), да получи тонове приложения – особено такива, които ще работят адекватно и за Windows Phone устройствата.

Facebook разполага с масивна информационна база за разработчиците и не е учудващо, че Microsoft желае подобно сътрудничество.

Софтуерните разработчици могат ад открият новото SKD в GitHub.

Водещи

Най-четени