Microsoft отваря офиси и в Европа 27.11 | 13:50

Първите магазини ще бъдат във Великобритания

От Кремена Бедерева

Microsoft е започнала преговори с крупни собственици на недвижими имоти в Европа за изграждане на собствена верига магазини. Затова информира The Financial Times от неназовани източници.

Магазините, които компанията планира да отвори в Европа, ще бъдат аналогични на американските, като ще се взимат в предвид и навиците на местните потребители.

По данни на изданието компанията възнамерява да отвори стационарни магазини през 2013 година. Първите магазини ще бъдат изградени във Великобритания. Официални изявления по плъзналите слухове от компанията не са налични.

Весникът отбелязва още, че по този начин компанията на Бил Гейтс ще предприеме стратегия, подобна на тази на Apple. Компанията продава в своята верига Apple Store смартфони, както и програмното обезпечение към телефоните си самостоятелно. Apple притежава почти 400 магазина в 14 страни.

За разлика от Apple, Microsoft осъществява продажбата на своите мобилни продукти, както и прилежащите софтуерни продукти с помощта на компании като Nokia. В същото време в магазините може да бъде намерено и пълното програмно обезпечение за продуктите на гиганта - от компютърни игри до софтуер за всяка нужда за потребителя.

В настоящия момент магазини на Microsoft са отворили врати в Канада и САЩ. Освен тях компанията има търговски обекти и в Пуерто Рико в Южна Америка.

Водещи

Най-четени