NASA и LEGO с обща програма за повишаване на детския интерес в науката 03.11 | 14:56

Проектът под наслов „Създаване и изследване на нашето бъдеще“ е за период от три години

От Георги Георгиев

Американската космическа агенция NASA и LEGO сключиха споразумение за съвместно сътрудничество с цел повишаване на детския интерес в науката, технологиите, инженерните специалности и математиката. Споразумението бе подписано на 2 ноември и ще бъде отбелязано с доставянето на мини-модел на совалка LEGO на Международната космическа станция с последния полет на Дискавъри.

Според представители на двете организации проектът под наслов „Създаване и изследване на нашето бъдеще“ е за срок три години, като има възможност той да бъде удължен при желание от двете страни.

Като част от проекта, през 2011г. LEGO ще пусне на пазара четири нови продукта, вдъхновени от програмите на NASA за изследване и овладяване на космическото пространство. Новите сглобяеми играчки ще бъдат с различни нива на сложност за различните възрастови групи. Към всеки комплект ще бъдат включени допълнителни обяснителни материали от NASA с цел да създадат по-задълбочени научни интереси у децата. Астронавтите от МКС ще допълнят кампанията посредством демонстрация на трудностите при сглобяване на модел LEGO в условията на микрогравитация.

„Целта на LEGO е да вдъхнови децата да мислят по творчески начин, да разсъждават систематично и да осъществяват потенциала си,“ заяви президентът на образователната програма на LEGO за Северна Америка Стивън Tърнипийд.

Водещи

Най-четени