Nikon готви фотоапарат с Adnroid 22.08 | 11:18

Кой е казал, че Android е операционна система само и единствено за мобилни устройства?

От Георги Георгиев

Кой е казал, че Android е операционна система само и единствено за мобилни устройства? От Nikon определено не смятат така и късно вчера представиха първия си фотоапарат, който работи под операционната система на Google - Coolpix S800C.

Творението на японската компания работи с "чист" Android 2.3, който предлага и пълен достъп до Google Play Store, така че да имате възможността да си изтеглите безплатно или да си закупите всяко приложение за снимки и снимане, за кеото се сетите. Представете си колко удобен ще бъде достъпът до Google Drive, Dropbox или Instagram, благодарение на Coolpix S800C.

Въпреки това първият Nikon с Android си остава фотоапарат. Coolpix S800C е оборудван с 16-мегапикселов CMOS сензор, 25-250мм обектив с 10х оптично приближение и светкавица. Апаратът може да заснема и видео със стерео звук и HD качество, коментират от div.bg. Благодарение на операционната система пък ще можете да качите в YouTube или Vimeo всички клипчета, които сте заснели и то веднага щом се докопате до Wi-Fi връзка.

Гърбът на този апарат пък много наподобява смартфон, тъй като по-голямата му част е заета от 3.5-инчов сензорен дисплей, който позволява бърз и лесен достъп до приложенията за Android. С други думи от Nikon са взели един смартфон от нисък клас, един фотоапарат от нисък клас, пуснали са ги в пасатора, натиснали са копчето и са получили Coolpix S800C.

Тепърва предстои да видим, доколко флирта на Nikon с Android ще се окаже успешен, но за да се случи това трябва да се ръснем около 350 долара, за да се сдобием с тази нова и интересна джаджа.

Най-четени