Nintendo обяви наследника на Сатору Ивата 14.09 | 17:01

Името му е Татсуми Кимишира

От Ивайло Коралски

След неочакваната кончина на президента на Nintendo Сатору Ивата, японската компания обяви неговия наследник. Първоначалните слухове твърдяха, че това ще бъде легендата на Nintendo – дизайнерът и създател на Марио Шигеру Миямото.

Името на новия президент обаче е Татсуми Кимишира – име, непознато на феновете на компанията.

До момента Кимишира е изпълнявал ролята на административен директор в Nintendo, ръководейки отдела човешки ресурси.

Определено не най-вълнуващата позиция, но от друга страна, откакто е в компанията (2000 година), Кимишира е минал през ръководни функции като финансов директор на Pokemon Company, президент на Pokemon USA и президент на Nintendo of America.          

Кимишира поема контрола в труден за Nintendo период – Wii U страда срещу конкуренцията в лицето на PlayStation 4 и Xbox One, а 3DS е към края на своя живот. В същото време Nintendo се готви да се присъедини към мобилния пазар като разработчик на софтуер.

Компанията работи и върху новата си конзолна платформа с кодово название "NX” и мистериозната инициатива "quality of life".

Стартът на последните два проекта е даден по времето на Ивата, но за тяхното пълно осъществяване и евентуално успешно налагане на пазара ще бъде отговорен Татсуми Кимишира.

В същото време споменатият Миямото и Дженио Такеда, един от визионерите на Nintendo и отговорен за успешната конзола Wii, получават ролите на "Креативен колега" и "Технологичен колега".

Двамата е помагат на Кимишира по време на преходния период за Nintendo.

Водещи

Най-четени