Panasonic с нова линия на фотоапаратите си LUMIX 08.01 | 15:10

Новата компактна серия от пет модела бе представена на изложението CES 2013

От Георги Георгиев

Японският технологичен производител Panasonic днес представи линията 2013 LUMIX компактни фотоапарати. Презентацията бе направена по време на стартиращият днес международен форум за потребителска електроника CES 2013 в Лас Вегас, САЩ.

По думите на производителя новите апарати съчетават оптимална комбинация от качество на картината, интелигентни функции и добър дизайн. Тук са включени нови възможности за свързване, включително вградени Wi-Fi и NFC технологии. Така инженерите на Panasonic са съчетали широката гама от възможности за снимане на отдалечени обекти, дистанционен преглед и незабавно споделяне в социалните мрежи.

LUMIX TZ40, Снимка: Panasonic

Сред новите модели влизат LUMIX TZ40 – хибриден фотоапарат на Panasonic, който разполага с разширени възможности за заснемане на фото и видео. Моделът разполага и с подобрен 18,1-мегапикселов високочувствителен MOS сензор, 20x оптично увеличение, 50p пълни възможности за запис на HD видео и множество допълнителни функции за обработка на кадрите.

LUMIX FT5, Снимка: Panasonic

На CES 2013 бе представен и здравият и стилен фотоапарат за видео заснемане LUMIX FT5. Апаратът е водоустойчив на дълбочина до 13 метра, удароустойчив от 2 метра височина, не замръзва при температура до -10 градуса по Целзий и устойчив на налягане до 100 кг.

 

LUMIX LZ30, Снимка: Panasonic

Третият апарат от новата серията е LUMIX LZ30. Моделът разполага с мощно 35x оптично увеличение и множество творчески опции и режими. Силното увеличение позволява да приближавате отдалечени обекти в 16,1-мегапикселова резолюция, а 25 мм Ultra широкоъгълния обектив на фотоапарата подобрява около два пъти ъгъла на заснемане от това със стандартен 35 мм обектив.

LUMIX XS1, Снимка: Panasonic

И не на последно място от Panasonic представиха и два компактни нискобюджетни модела за непрофесионалисти – LUMIX XS1 и LUMIX SZ9. И двата са снабдени с мегапикселов 16.1 сензор, възможности за връзка с интернет и социалните мрежи множество фунции за обработката на снимките.

Водещи

Най-четени