PlayStation 3 продаде 70 милиона 16.11 | 13:57

Гейм дивизията на компанията се справя добре

От Ивайло Коралски

Sony Computer Entertainment обяви, че продажбите на конзолата PlayStation 3 вече са минали 70 милиона в световен мащаб. Компанията обяви и респектиращи продажби на своя моушън контролер Move.

PlayStation 3 направи премиерата си през ноември 2006 година. Постижението от 70 милиона продадени конзоли, според Sony, е постигнато на 4 ноември.

Към днешна дата за платформата има разработени и пуснати в продажба повече от 3500 заглавия. От въпросните в световен мащаб са продадени 595 милиона копия.

Дебютиралият през септември 2010 година моушън контролер Move е продал респектиращите 15 милиона бройки.

Днес за устройство се предлагат над 400 заглавия, включително и пресния, адски обещаващ продукт, преведен изцяло на български – Wonderbook.

В своето съобщение към медиите Sony обяви, че PlayStation 3 е успял да развие потенциала се чрез няколко хардуерни ревизии, кулминацията на които е последния модел на конзолата, дебютирала през септември.

PlayStation Network услугата също дебютирала през 2006 година, днес се предлага на 59 територии, включително и България.

В рамките на PlayStation Network днес се предлагат 170 000 продукта за сваляне, 57 хиляди от които са свързани с игрите. Останалите се разпределят между филми, сериали, музика и спорт.

Водещи