Rolling Stone пусна версия за iPad 19.01 | 10:15

Така ще можем да слушаме и купуваме музика, докато четем

От Кремена Бедерева

Американското списание Rolling Stone пусна версия за iPad, която ще позволи на потребителите да слушат и закупуват музика. Това съобщава Macworld.

В статиите, публикувани за версията на устройството от списанието, ще има линкове за читателите с песни и албуми, които са споменати в тях. Чрез препратки потребителят ще може да отвори онлайн магазина на iTunes, където да прослуша или да си купи желаната песен.

iPad версията на списанието може да бъде изтеглена чрез приложението Newsstand.

Един брой на Rolling Stone с версия за iPad ще струва 5 долара, а абонаментът за един месец - едва 2 долара. Годишен абонамент за списанието ще струва 20 долара.

Приложението веднага предизвика критики от страна на читателите, които се оплакаха, че не са получили свободен достъп до iPad версията, въпреки че са абонирани за хартиения вариант.

Списанието Rolling Stone се издава от 1967 г. насам. То излиза два пъти месечно, с тираж от 1,5 милиона броя. Негови преводни версии са достъпни в много страни, като някои от тях са Китай, Русия, Мексико, Индия и Япония. За кратко дори излизаше и у нас.

Водещи

Най-четени