Samsung атакува пазара с принтери за малкия и среден бизнес 17.09 | 13:11

Въпросните дебютират още в рамките на този месец

От Ивайло Коралски

Samsung представи новите ProXpress M4030ND черно-бял принтер и M4080FX черно-бял мултифункционален принтер. Основните им отличителни характеристики според корейците са по-голямата производителност, сигурност и ефективност на разходите за малкия и среден бизнес. 

И двете серии би следвало да предоставят необходимото ниво на сигурност за бизнеса и по-лесни настройки и възможности за персонализация с фокус върху предприятия с голям обем конфиденциални документи, каквито имат професионалните услуги или правителствените организации.

Новата серия ProXpress M4030/4080 включва модели със скорост 40 страници на минута (ppm). Капацитетът на принтер 4030ND може да достигне 2850 страници, а на мултифункционалния принтер 4080FX – до 2300 страници, което превръща двете устройства в подходящи за офиси с големи обеми документи за печат. Мултифункционалният принтер M4080FX сканира три пъти по-бързо от другите конвенционални модели на пазара, което го прави особено подходящ за фирми, които сканират много – като адвокатски кантори и агенции за дизайн. Принтерът позволява и интегрирането на персонални решения за допълнителни функции като управление на продукцията и дистрибуция на документите.

Серията M4030/4080 e проектирана с идеята да осигури висока скорост и надеждност, подходящи за офиси, които печатат големи обеми от документи и зависят много от своя офисен принтер за черно-бели разпечатки. С максимален цикъл от 120 000 страници за месец, устройството може да се справи с големи обеми и дълги периоди на принтиране.

"Пазарът за висок клас А4 устройства расте, тъй като малкият и среден бизнес продължава да се сблъсква с намаляване на бюджета и ефективността на работното място", споделя Дейвид Сонг, старши вицепрезидент на Strategic Marketing and Sales в Samsung Printing Solutions

"Нашите клиенти постоянно търсят начини за подобряване на производителността, сигурна експлоатация и по-голяма ефективност на разходите. Със серията ProXpress M4030/4080 ние се стремим да предоставяме на различните си клиентите най-добрите опции от всеки клас, за да им помагаме да развиват бизнеса си.", допълва същият.

M4030ND и M4080FX ще бъде налични на пазара през септември.

Водещи

Най-четени