Samsung отново обърка сметките 07.07 | 15:11

Мобилното звено на компанията с по-ниски от очакванията приходи

От Ивайло Коралски

Samsung предрече, че приходите за компанията между април и юни тази година най-вероятно отново ще са по-ниски, отколкото са били очакванията ѝ. Още по-лошо - резултатите ще бъдат регресивни и спрямо същия период на предходната година.

Основната причина в разминаването на очакваните приходи са по-ниските продажби на двата смартфон флагмана на компанията Galaxy S6 и Galaxy S6 Edge.

Трябва да отбележим също, че приходите са по-високи спрямо предишното тримесечие на Samsung.

Прогнозите на компанията обаче като цяло са доста осакатени откъм детайлна информация. Очаква се приходите да са с 8,4 процента по-ниски, спрямо същия период на предходната година. И още, според мнозина анализатори проблеми с производството, съответно и невъзможност за адекватно зареждане в магазините са попречили на продажбите на Galaxy S6 Edge.

Неназовани източници на Walt Street Journal твърдят, че корейският гигант е изпитал сериозни затруднения да отговори с производствени количества на потребителското търсене на иновативния смартфон.

Независимо от очакванията на Samsung на всеки четири Galaxy S6 да се продава един Galaxy S6 Edge, реалностите демонстрират, че потребителите се интересуват повече от заобления смартфон.

В същото време бизнесът с компютърни компоненти на компанията, чрез който тя доставя части и за устройствата на свои конкуренти (Apple, Sony и др.), вероятно за пореден път ще бъде най-стабилното от финансова гледна точка звено на Samsung.   

Най-четени