Samsung очаква значително покачване на приходите 08.10 | 09:11

Добри новини за корейския гигант

От Ивайло Коралски

Samsung разкри малко от предстоящия си финансов отчет, който ще бъде официално представен в края на октомври. Това най-вероятно се дължи на очертаващите се позитивни финансов резултати за корейския гигант.

Оперативната печалба ще бъде на стойност 6,5 милиарда долара за периода между юли и септември 2015 година. 

В случая говорим за покачване в размер на 79,8 процента спрямо същия период на предходната година, допълва Reuters.

Числата са най-високите за компанията от края на 2013 година насам.

Според анализаторите на Bloomberg оборота на мобилната дивизия на Samsung най-вероятно ще се покачи с 424%, а конкретните суми са на стойност 1,9 милиарда долара.

Независимо че зареждането на Galaxy S6 е намаляло, големите намаления на телефоните от висок клас на компанията и пускането в продажба на смартофни от нисък клас (под 200 долара) за развиващите се пазари са основните виновници за положителните резултати.

Най-печелившото звено на корейците обаче е това за производство на полупроводници, тъй като от въпросното се възползват смартфоните на Samsung и Apple. Bloomberg вярва, че дивизията ще спечели 3 милиарда долара, или увеличение s 54 процента спрямо същия период на предходната година. Основният виновник за подобно покачване е изключително успешните смартфони на Apple iPhone 6s и 6s Plus.

Пълният отчет на Samsung, както споменахме по-горе, ще бъде представен в края на настоящия месец.

Водещи

Най-четени