Samsung представи новия смартфон Galaxy S5 25.02 | 12:51

Телефонът има с четец на пръстови отпечатъци и по-голям екран

От Елица Елефтерова

Samsung представи новия смартфон Galaxy S5, който е снабден с четец на пръстови отпечатъци и по-голям екран от сегашния топ модел на корейската компания.

Продажбата на водоустойчивия телефон ще започне от 11 април, като една от новите функции ще е по-издържлива батерия от тази на S4. Смартфонът ще работи под операционната система Android и разполага със система за по-бързо сваляне на файлове през мрежи от четвърто поколение и безжични мрежи.

На събитието в Барселона корейският производител представи и първите си устройства за носене, използващи софтуер на Tizen. От компанията планират също така да излязат с още модели смартфони през годината, които да борят конкуренцията наiPhone и на китайските устройства, съчетаващи напреднали функции и ниска цена.

"Не смятам, че S5 ще се окаже голям фактор сам по себе си", коментира О Санг Уо, анализатор от Leading Investment & Securities в Сеул. "Все пак се очаква да бъдат продадени между 50 и 60 млн. устройства за една година и моделът ще допринесе доста за приходите на Samsung”, смята още експертът.

Акциите на компанията поскъпнаха с 0,5% до 1 334 000 вона при затварянето на търговията на борсата в Сеул. За последните 12 месеца ценните книжа поевтиняха с цели 13%.

Какви са характеристиките на новия смартфон може да прочетете в Econ.bg.


 

Водещи

Най-четени