Samsung пуска в продажба Galaxy S III в Европа 29.05 | 11:57

Предварителните продажби на флагмана на Samsung надвишават тези на предишните модели от серията

От Вероника Стойновска

Най-големият световен производител на мобилни телефони Samsung Electronics тази седмица пусна на европейския пазар новия си смартфон трета генерация Galaxy S, съобщи Phys.org. С него компанията се надява да запази предимството си пред конкурентния продукт на Apple.

Galaxy S III като за начало беше пуснат по рафтовете на магазините във Великобритания и Франция, като до края на юли се очаква да се продава от над 300 мобилни оператори на Стария континент.

От Samsung споделят, че първоначалните отзиви са положителни и поръчките за предварителни продажби надвишават тези на предишните модели на Android-базираните телефони.

Докато при iPhone на Apple с всяка следваща версия размерът на екрана оставаше, то разработчиците на Samsung продължаваха да надграждат в тази област и да повишават инчовете на дисплея. Сега последният модел на Galaxy е с доста по-голям екран от този на iPhone 4S – 4,8 инча срещу 3,5-те инча на модела на Apple.

Новото попълнение към серията смартфони на фирмата предлага по-голяма изчислителна мощ, която поддържа гласови команди и функция, която следи движението на окото и предпазва от затъмняване на екрана при пускането на мултимедийни приложения като видеоклипове.

Според данни на Strategy Analytics за първите три месеца на годината Samsung беше на водещата позиция по продажби. За този период корейската компания е продала 44,5 млн. телефона, докато продажбите на Apple се равняват на 35,1 млн. апарата.

Водещи

Най-четени