Samsung се отказва от ъпгрейд на Galaxy S и Galaxy Tab 7.0" 06.01 | 12:48

Хардуерни несъвместимости пречат на ъпгрейда им с последната версия на Android

От Георги Георгиев

Лоши новини за всички притежатели на Galaxy S и на 7-инчовия Galaxy Tab – Samsung решиха, че не могат да интегрират собствения си софтуер с последния Android Ice Cream Sandwich (ICS). Това означава, че двата модела ще останат с версията Gingerbread, съобщава DigitalTrends.com.

Новината дойде, след като корейският производител обяви преди Коледа своя план за ъпгрейд с ICS. В него липсата на Galaxy S и на 7-инчовия Galaxy Tab се набиваше на очи. Основната причина за решението бяха получените от потребители оплаквания за несъвместимост на мобилните им устройства с новата версия на Android.

За да замажат положението, Samsung заявиха, че пускат т.нар. value pack за двата модела, който съдържа няколко от функционалностите на Ice Cream Sandwich. Цялата операционна система обаче се оказа трудна за интегриране с четвъртата версия на интерфейс системата TouchWiz на Samsung.

И този проект изглежда обаче няма да се реализира, ако съдим по думите на говорителя на Samsung, казани в сайта The Next Web. Според тях решението за отказ от ъпгрейд на системите е взето поради ограничените хардуерни спецификации на моделите, които в момента били максимално оптимизирани за Gingerbread.

Водещи

Най-четени