Samsung съди LG за нарушени патенти 20.11 | 13:14

Отношенията между технологичните гиганти се обтягат

От Филипа Тодева

Компанията Samsung Electronics е подала иск срещу южнокорейския си конкурент на пазара за производство на дисплеи LG Dysplay.

Според иска компанията трябва да признае за недействителни няколко патента, последния, засягащ технологията OLED (organic light-emitting diode,) намиращ все по голямо приложение в съвременните монитори и дисплеи за мобилни устройства, съобщава руският сайт INFOX. 

Както пише CyberSecurity, в подадения иск към корейския патентен регулатор, се казва, че LG Dysplay държи седем "недействителни патента, в които отсъстват иновационни компоненти". 

През септември тази година LG Dysplay пък също е подала иск срещу компанията Samsung Electronics, в който твърди, че последната нарушава патентите, свързани с OLED технологията. В иска се изброяват пет продукта на Samsung, в това число и телефоните Galaxy S и Galaxy Tab, където LG Display е видяла нарушение на техни права.

LG Display се явява дъщерно предприятие на LG Electronics и е вторият по големина производител на LCD технологии и продукти. Освен това компанията майка LG Electronics е в конкуренция със Samsung на пазара за смартфони и таблети.

Водещи

Най-четени