Skype вдъхва живот на видео съобщенията 29.10 | 15:11

Посредством филтри

От Ивайло Коралски

Microsoft и в частност екипът на Skype, преживяват едни от най-трудните си дни – не само трябва да се борят срещу цял легион от адекватни месинджъри, но напоследък и видео такива в лицето на Snapchat. Последният вече предлага slow-motion видео, плюс серия от филтри.

Microsoft отвръща на предизвикателството с голям ъпдейт на Skype приложението за Android и iOS, което ще позволи на потребителите да прибавят "забавни" филтри към своите видео съобщения.

Например зловеща инвъртната цветова гама, или шантави разтегливи лица. В общи линии редмъндският гигант се опитва да поддържа нивото на младите играчи на пазара, но в крайна сметката нововъведенията вероятно ще бъдат забавни за немалка част от потребителите. Особено по-младите.

Microsoft е подготвил нещо и за почитателите на обикновените, необработени видеа. Skype вече поддържа 3D Touch технологията, на която разчитат популярните смартфони на Apple iPhone 6s и 6s Plus. Последното означава, че потребителите ще могат по-бързо да стартират видео чат.

Ъпдейтът вече е онлайн.

Водещи

Най-четени